woensdag 30 oktober 2013

The Kraken Black Spiced Rum

The Kraken Black Spiced Rum is een nieuwe rum van Proximo Spirits uit de VS. Het is een "spiced rum" die sinds kort ook hier in België verkrijgbaar is. Deze fles merk je wel direct op!!! De rum is genaamd naar een fictief zeemonster dat schepen aanviel in de periode van de 18de en de 19de eeuw. The Kraken is een gigantische octopus wiens tentakels rond schepen gaan en de schepen breekt en zelfs meesleurt onder water.



Uitzicht: Een fles die je doet terugdenken aan flessen die vroeger werden gebruikt, het etiket is ook in zwart/wit met een cartoonachtige tekening op van het zeemonster (wat ook doet denken aan vroegere tijden). De rum zelf is donkerbruin met een rode schijn. In de VS (en misschien in andere landen komt deze rum met 47% op de markt, hier in België met 40% alcohol)

Geur: Duidelijke geur van vanille en verder nog drop en kaneel.

Smaak: Een eerste smaak van vanille, kruidnagel en tenslotte kaneel.

Besluit: Een rum die uitermate geschikt is voor cocktails (wat ook op de website merkbaar is), maar als een spiced rum zijnde is deze ook geschikt om te nippen. Deze rum kost ongeveer 20 euro.

Pyrat XO Reserve

Pyrat XO Reserve is een rum uit Anguilla, een blend van verschillende rums uit de Caraïben met de oudste rum 15 jaar oud. Deze wordt vervolgens gerijpt op Amerikaanse en Franse vaten. Pyrat is een oud Engels woord voor piraat en deze lijn wordt nog verder getrokken naar de fles, want dit type fles werd vroeger gebruikt door zeelui en piraten voor rum. Wat niet in deze lijn loopt is de medaillon met "Hoti" op, de zogenaamde patroonheilige van bartenders en symbool van de verlichte geesten. Ik zie het verband tussen rum en piraten, maar niet het verband tussen rum en verlichte geesten.


Uitzicht: Een oranje-amberkleurige rum in een prachtige fles zoals ze vroeger gebruikt werden. Aan de fles in een oranje lint, de "Hoti"-medaillon en een kaartje bevestigd.

Geur: Een duidelijke sinaasappelgeur, maar verder ook een geur van andere citrusvruchten (vooral citroen), vanille en kaneel zijn duidelijk merkbaar.

Smaak: Een zoetere rum met ook weer een duidelijke aanwezigheid van sinaasappel en kaneel.

Besluit: Een rum die zowel geschikt is om van te nippen, maar tevens ook z'n werk goed doet in cocktails. Kijk vooral eens op de website van Pyrat voor wel wat interessante cocktailrecepten met Pyrat XO Reserve. De prijs is trouwens ook nog te doen (+/- 25 euro).

dinsdag 29 oktober 2013

Victoria

De Victoria is een cocktail die ik gevonden heb op een Nederlandse website, zonder verdere informatie van wie en wanneer.

De ingrediënten:
- Apricot Brandy (2,25 cl) (Bols)
- Gin (3 cl) (Bombay Sapphire)
- Vermouth (medium) (3 cl) (Martini Bianco)
- Grenadine (0,5 cl)
Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve de grenadine in een mengglas, even roeren en strainen in een flute. Voeg vervolgens zachtjes de grenadine toe zodat deze naar de bodem zakt. Garnering is niet nodig.


Een cocktail met een voornamelijk kruidige smaak door de gin, maar ook door de vermouth. Je kan ook zeggen dat deze best zoet smaakt door de vermouth en de likeur. De redelijk grote hoeveelheid apricot brandy bezorgt tevens een typische smaak aan de cocktail.

Cheers.

Kir

Kir is nog steeds de populairste Franse aperitief en werd genoemd naar de burgemeester van Dijon (waar crème de cassis van afkomstig is) Felix Kir. Felix Kir was een verzetsheld en een absolute fan van lokale produkten. Hierdoor werd de Kir gemaakt met crème de cassis en lokale wijnen. De lokale wijnen waren zeer droog en vrij zuur van smaak, maar dit werd opgelost door de likeur. Deze aperitief werd een immens succes in Dijon en het duurde niet lang voor deze populair werd in heel Frankrijk en vervolgens de rest van de wereld. Nu nog steeds is dit een van de meest gedronken aperitieven.

De cocktail is opgenomen als een van de I.B.A. officiële cocktails, dit recept volgt hier dan ook.

De I.B.A. gebruikt een 1:10 verhouding, terwijl de oudste Franse recepten een 1:3 verhouding gebruiken. Moderne recepten gebruiken ook wel een 1:5 verhouding)

De ingrediënten:
- Crème de Cassis (1 cl) (De Dijon)
- Wijn (wit) (droog) (9 cl)

De bereiding:
Doe eerst de crème de cassis in een flute en vul aan met de wijn. Garnering is niet nodig.


Uiteraard is deze aperitief heerlijk, het is niet voor niets een van de meest gedronken aperitieven. De crème de cassis vult de wijn perfect aan.

Cheers.

White Lady

De White Lady is een cocktail van de legendarische mixologist Harry MacElhone en werd voor het eerst gemaakt in 1919. Het was een giftig mengsel van Cointreau, Crème de menthe en citroensap. Toen Harry z'n eigen bar later had (Harry's New York bar in Parijs) hermaakte hij de White Lady en de crème de menthe werd vervangen door gin. Deze wijziging werd een enorm succes en tot op de dag van vandaag is dit een cocktail die altijd aanslaat (en waarschijnlijk altijd zal blijven aanslaan). In sommige recepten zal je ook terug vinden om er eiwit bij te doen zodat de cocktail een mooie schuimkraag krijgt.

De ingrediënten:
- Cointreau (3 cl)
- Gin (6 cl) (Bombay Sapphire)
- Citroensap (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een limoenkrul.of een schijfje citroen.


Een zoete en zure cocktail met een duidelijke ginbasis. Een eenvoudige maar heerlijke cocktail die zeker zal aanslaan bij jezelf en/of je gasten. Het eiwit heb ik niet toegevoegd, ik wou de echte klassieke cocktail proeven.

Cheers.

Unicorn Blood

De "Unicorn Blood" is een cocktail van Patrick Gaggiano en heb ik op het internet gevonden.

De ingrediënten:
- DOM Benedictine (0,75 cl)
- Lillet blanc (2,25 cl)
- Peychaud's bitters (3 scheutjes)
- Tequila (100% Agave) (Sauza Hornitos)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.



Een schitterende cocktail!!! Het is de maker goed gelukt om de hardheid van de tequila te verzachten zonder deze volledig verloren te laten gaan. Een zeer kruidige en aromatische cocktail die je zeker eens moet proberen. Een echte aanrader.

Cheers.

Roc-A-Coe Cocktail

De Roc-A-Coe is een cocktail uit het "Savoy Cocktail Book" van 1930 en is waarschijnlijk een van de eenvoudigste cocktails. Een gelijke hoeveelheid gin en sherry.

De ingrediënten:
- Gin (3 cl) (Bombay)
- Sherry (amontillado) (3 cl) (Barbadillo)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een maraschinokers.



Inderdaad een eenvoudige cocktail. Hier valt niet meteen veel over te zeggen. Misschien wat (orange) bitters hadden dit wel wat kunnen verbeteren. Misschien wel een degelijk aperitiefje voor liefhebbers van sherry.

Cheers.

maandag 28 oktober 2013

Happy Thought

De "Happy Thought" heb ik op het internet gevonden op de website van Cocktaildb en deze is een cocktail met maar liefst 6 dranken.

De ingrediënten:
- Anisette (1,5 cl) (Marie Brizard)
- Cognac (1,5 cl) (Courvoisier VS)
- Crème de Cacao (wit) (1,5 cl) (De Kuyper)
- Crème de Roses (1,5 cl) (Rosolio)
- Crème de Violette (1,5 cl) (Pagès)
- Peppermint White likeur (1,5 cl) (Marie Brizard)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.



De smaken die deze cocktail domineren zijn verwonderlijk niet anijs, maar viooltjes en chocolade. De muntlikeur maakt de cocktail wel fris. Een zeer speciale cocktail om eens te proberen (als je alle ingrediënten toch kan vinden).

Cheers.

zondag 27 oktober 2013

Café Henry III

De Café Henry III is de enigste warme cocktail die ik kon vinden met Crème de Grand Marnier.

De ingrediënten:
- Brandy (0,5 cl) (Dilbert Napoleon VSOP)
- Crème de Grand Marnier (1 cl)
- Galliano (1 cl)
- Koffielikeur (0,5 cl) (Kahlua)
- Koffie (9 cl)

De bereiding:
Maak eerste een kaneel- en suikerrand op een theeglas. Doe vervolgens de dranken in het glas en vul aan met warme koffie. Garneren die je met slagroom.


Ondanks de kleine hoeveelheden alcoholische dranken is dit toch een stevige cocktail. Warme dranken geven de alcohol toch altijd een extra kick. Aangename smaken van koffie, vanille en sinaasappel. Eentje om van te sippen tijdens de koude winters.

Cheers.

White Manhattan

De White Manhattan kan je zowat het buitenbeentje noemen van de Manhattanfamilie. Deze keer geen Bourbon, rye whiskey, Canadese whiskey, brandy, rum of vodka, maar jenever. De vermouth wordt ook gewijzigd van droog of zoet naar de medium.

De ingrediënten:
- Jenever (oud) (6 cl) (Bols zeer oude genever)
- Orange bitters (2 scheutjes) (Angostura Orange)
- Vermouth (medium) (3 cl) (Martini Bianco)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een zeste van sinaasappel of een maraschinokers.



Deze keer geen gerijpte smaak van de whiskey, rum of brandy, maar de mouterige smaak van oude jenever, aangevuld met een aangename sinaasappeltoets en kruidige bijsmaken van de vermouth. Niet echt een klassieke Manhattan, maar wel een lekker alternatief dat je zeker eens moet proberen.

Cheers.

Ghostbusters

Het is weer de tijd van het jaar om te griezelen en omdat Halloween een typische Amerikaanse aangelegenheid is, net zoals cocktails worden er ook altijd speciale Halloweencocktails gemaakt. Zo ook deze Ghostbusters.

De ingrediënten:
- Baileys (3-5 druppels)
- Meloenlikeur (3 cl) (Midori)
- Perzikkenschnapps (3 cl) (Peach Tree)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve de Baileys in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Voeg tenslotte de druppels Baileys een voor een toe.



De druppels Baileys moeten een geest voorstellen neem ik aan, maar dit resultaat was toch niet zo geslaagd. Over de smaak mag gezegd worden dat dit een zoet drankje is, met meloen en perzik in gelijke sterkte, er is niet echt een dominerende smaak. De Baileys komt ondanks de kleine hoeveelheid toch aan bod en brengt een zachte extra toets.

Cheers.

BIG

De volgende Pousse Café is er weer eentje met Crème de Grand Marnier, bij het recept staat de verwijzing "Shooters A Beaumont".

De ingrediënten:
- Crème de Grand Marnier (1,5 cl)
- Crème de Bananes (1,5 cl) (Bols)
- Baileys (1,5 cl)

De bereiding:
Leg de dranken in bovenstaande volgorde voorzichtig op elkaar.



Bij deze Pousse Café gaat de smaak van Crème de Bananes helaas bijna volledig verloren en domineren de Baileys en de sinaasappelsmaak van de Crème de Grand Marnier.

Cheers.

zaterdag 26 oktober 2013

Vodka Gimlet

De Gimlet is zoals eerder besproken een klassieker in de cocktailbar en uiteraard bestaan er op elke klassieker wel varianten. Aangezien vodka vroeger gin van de troon gestoten had is er uiteraard een Gimlet gekomen met vodka. Tegenwoordig zit gin terug op de troon en is de populariteit van de klassieke Gimlet mee gevolgd. De bereiding van de Vodka Gimlet is identiek aan de gewone Gimlet.

De ingrediënten:
- Vodka (6 cl) (Grey Goose)
- Limoensiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een citroenkrul en/of een schijfje limoen.



Persoonlijk zal ik toch eerder voor de klassieke Gimlet opteren want deze Vodka Gimlet is eerder een sterk glas limoensiroop. Ik mis de kruidige smaak van de gin in deze klassieker.

Cheers.

VIP I

De VIP I komt ook van het net met de identieke verwijzing naar het "Nowe Vademecum Barmana" boek zoals de Tropical Cocktail #2. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van Pimm's.

De ingrediënten:
- Gin (2 cl) (Bombay Sapphire)
- Pimm's (2 cl)
- Vermouth (droog) (1 cl) (Martini Extra Dry)
- Citroensap (1 cl)
- Ananassap (2 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.


Een frisse cocktail, maar met een redelijk droge afdronk  De 2 vruchtensappen zorgen voor een frisse en verzachtende smaak en domineren toch wel de cocktail. De gin en de Pimm's maken het geheel goed kruidig en de vermouth zorgt voor een droge toets.

Cheers.

Tropical Cocktail No.2

De Tropical Cocktail No. 2 heb ik op het internet gevonden, met als enigste verdere informatie de verwijzing naar het boek "Nowe Vademecum Barmana".

De ingrediënten:
- Orange Curaçao (0,5 cl) (Marie Brizard)
- Pimm's (2 cl)
- Rum (goud) (4 cl) (Mount Gay Eclipse Gold)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.


Persoonlijk had ik deze cocktail gemaakt zonder shaken, maar geroerd, maar deze klassieke regel is niet altijd van toepassing. Voor de rest mag er gerust gezegd worden dat dit een stevige en smaakvolle cocktail is, niet zo tropisch als de naam doet vermoeden, maar een aangename citrus en kruidige smaak op een gerijpte basis.

Cheers.

zondag 13 oktober 2013

Sweet Monkey

De Sweet Monkey heb ik op het net gevonden en maakt gebruik van het minder voorkomende bananensap.

De ingrediënten:
- Koffielikeur (2 cl) (Kahlua)
- Malibu (2 cl)
- Bananensap (5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas; Garneren kan met een schijfje banaan.


Een lichte cocktail met een tropische smaak, maar toch iets speciaals heeft door de koffielikeur. En eigenlijk gaat de koffiesmaak best wel goed bij de banaan en kokosnoot. Een merkwaardige cocktail die je aangenaam kan verrassen.

Cheers.

Rob Roy

De Rob Roy is een klassieke cocktail die voor het eerst gemaakt is in 1894 door een bartender in het toenmalige Waldorf Astoria Hotel in New York. De cocktail werd gemaakt ter ere van de première van een operette die gebaseerd was op de Schotse folkloreheld Robert Roy MacGregor.  Eigenlijk is deze Rob Roy een Manhattan waarbij de rye of Bourbon vervangen is door Scotch. Zoals bij vele klassieke cocktails is het recept door de tijd heen ook weer verschllende malen aangepast in de verhouding tussen de Scotch en de vermouth.

De Rob Roy is opgenomen als een I.B.A. officiële cocktail.

Net zoals bij de Manhattan is bij een Rob Roy het ook mogelijk om te wisselen in de vermouth om zo een sweet, dry of perfect te verkrijgen, maar de standaard is met de zoete vermouth.

De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (Scotch blended) (4,5 cl) (The Famous Grouse)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.


Een toch iets stevigere versie van de Manhattan omdat de Scotch toch altijd wat sterker is in smaak. Voor wie wil kan de Rob Roy ook aangepast worden tot 6cl Scotch. De vermouth kan de hardheid van de Scotch wel wat temperen, maar dit blijft toch wel een stevige cocktail.

Cheers.

Old Missouri Comforter

Het recept van de Old Missouri Comforter heb ik gevonden in het boek van Manuel Wouters "The Art Of Making Cocktails" en is eigenlijk een seizoensgebonden cocktail omdat we een witte perzik nodig hebben. Witte perzikken zijn beschikbaar van juni tot oktober.

De ingrediënten:
- Cognac (4,5 cl) (Courvoisier VS)
- Southern Comfort (2 cl)
- Witte pezik (1/2) (met pit)
- Optioneel suikerwater
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, zeer krachtig schudden zodat de pit loskomt van het vruchtvlees. Strainen in een met ijsblokjes gevuld whiskeyglas. Garneren hoeft niet.



Een frisse maar zeker niet te onderschatten cocktail. Uiteraard staat perzik hier centraal, maar de Cognac brengt toch een rijpe extra toetst met zich mee. Witte perzikken zijn niet altijd zo zoet dus voor wie wil kan er altijd een scheutje suikerwater aan het recept toevoegen.

Cheers.

zaterdag 12 oktober 2013

Surfin' Safari

De Surfin' Safari is niet een ccoktail met Safari (hoewel deze wel bestaat met dezelfde naam), maar een cocktail met tropische smaakjes en een basis van vodka.

De ingrediënten:
- Crème de Bananes (0,75 cl) (Bols)
- Malibu (2,25 cl)
- Vodka (6 cl) (Knebep)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een stukje ananas.



Een beetje eigenaardig om deze cocktail te maken in de shaker, aangezien het toch allemaal wel heldere dranken zijn en er geen vruchtensappen aan te pas komen. Voor de rest tropische smaken van banaan en kokosnoot op toch een zeer steivige basis.

Cheers.

Sidecar

De Sidecar is een cocktail die ontstaan rond de Eerste Wereldoorlog (+/- 1914) in ofwel Parijs ofwel Londen want de exacte origine is niet bekend. Het originele recept zou bestaan uit gelijke delen brandy (of Cognac) , Cointreau en citroensap, maar uiteraard zijn er door de jaren heen wel wat veranderingen geweest aan de verhouding.

De ingrediënten:
- Brandy (3 cl) (Dilbert Napoleon VSOP)
- Cointreau (3 cl)
- Citroensap (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een citroenkrul.


Een zure maar toch zeer aangename cocktail met een stevige basis een een aangenaam maar dominante citrusaanwezigheid. De Cointreau kan de zuurte best aan en zorgt voor een heerlijk sinaasappelsmaakje.
Een absolute topcocktail.

Cheers.

Banff Cocktail

De Banff Cocktail is een cocktail met Crème de Grand Marnier uit het "New New York Bartenders Guide" boek. In het recept staat om Canadese whiskey te gebruiken, maar geen rye whiskey. Aangezien mijn Canadese whiskey wel een flinke hoeveelheid rogge bevat heb ik dan maar besloten om Bourbon te gebruiken.

De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Bourbon (6 cl) (Maker's Mark)
- Crème de Grand Marnier (1,5 cl)
- Kirsch (1,5 cl) (Rubbens Kirsch Mondor)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.


Een romige cocktail met uiteraard een zeer duidelijke bourbon smaak die wat verzacht wordt door de sinaasappel en kersen smaak. Een aangename cocktail...

Cheers.

Florius

De Florius is een cocktail die ik op het net gevonden heb en waarbij we de in de cocktailbar minder voorkomen Marsala wijn gebruiken.

De ingrediënten:
- Bourbon (1 cl) (Maker's Mark)
- Drambuie (1 cl)
- Marsala (4 cl) (Florio)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren is niet nodig.



Een heerlijke cocktail... De aan smaak rijke Marsala wijn wordt wat zoeter gemaakt door de Drambuie (wat tevens voor een zachte honingsmaak zorgt), terwijl de bourbon wat rijping en kracht bezorgt aan de wijn. Een cocktail die zeker eens moet maken als je de ingrediënten in huis hebt.

Cheers.

London Cocktail

De London Cocktail is een cocktail waarvan ik het oudste recept gevonden van heb in het Savoy Cocktail Book uit 1930. Het is een kleine cocktail in volume (best te vergelijken met een shooter in deze tijd).

De ingrediënten:
- Absint (2 scheutjes) (de l'Hermitage)
- Gin (3 cl) (Bombay Gin) (eigenlijk maar 2,25 cl)
- Orange bitters (2 scheutjes)
- Suikersiroop (2 scheutjes)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren is niet nodig.



Eigenlijk een zeer aangename cocktail om rustig van te nippen. Zoete gin met sinaasappel- anijstoetsten. Heerlijke sipper, enkel spijtig van het kleine volume...

Cheers.

vrijdag 11 oktober 2013

Lonsdale

De Lonsdale is een cocktail die voor het eerst gemaakt is door Alexandra Fiot in The Lonsdale bar te London, het recept heb ik gevonden op de site van Simon Difford.

De ingrediënten:
- Gin (6 cl) (Bombay Sapphire)
- Appelsap (7,5 cl)
- Citroensap (2,25 cl)
- Honingsiroop (1,5 cl)
- Basilicumblaadjes (3)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Roer de honingsiroop met de gin in de shaker, voeg de rest van de ingrediënten toe en even krachtig schudden. Strainen in een longdrinkglas en garneren met een blaadje basilicum.



Een cocktail met een frisse zure en kruidige smaak die toch niet te zoet is. Eigenlijk goed afgewogen en dit kan je wel een meesterwerkje noemen.

Cheers.

Phlirt

De Phlirt is een shooter waarvan ik zonder verdere informatie het recept heb gevonden op het internet.

De ingrediënten:
- Frambozenlikeur (1,25 cl) (Védrenne)
- Lychee likeur  (1,25 cl) (Bols)
- Vodka (rood) (2,75 cl) (Eristoff Red)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een shotglas. Garnering is niet nodig.



Een verleidelijke shooter die misschien wel kan aanslaan in het uitgaansleven. De combinatie van sleedoorn, frambozen en lychee's zit wel goed hoewel de lychee het meest domineert.

Cheers.

Floridian Martini

De Floridian Martini is een cocktail die ik gevonden heb via de website van de Franse vodka makers Grey Goose. De term Floridian zie je wel regelmatig in cocktails en betekent dat er gebruik wordt gemaakt van meestal sinaasappel, maar ook pompelmoes en limoen, citrusvruchten dus...

De ingrediënten:
- Peychaud's bitters (scheutje)
- Vodka (sinaasappel) (4,5 cl) (Smirnoff Orange Twist)
- Limoensap (2,25 cl)
- Pompelmoessap (roze) (4,5 cl)
- Passievruchtensiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met bijvoorbeeld een stukje limoen (of pompelmoes of ...)



Wederom een cocktail met de naam Martini waar het verband met de klassieke Martini ver te zoeken is. Maar over naar de cocktail zelf, uiteraard domineert de citrus in deze cocktail hoewel de smaak van passievruchten toch zeer duidelijk merkbaar is. De siroop bokst goed op tegen de zuurte en bitterheid van de citrusvruchten. Zeker een aanrader voor de fans van citrussmaken.

Cheers.

donderdag 10 oktober 2013

Four W Daiquiri

De Four W Daiquiri is een oudere variant van de Daiquiri en werd gemaakt door Herb Smith in het Waldorf te New York en werd daarna populair gemaakt door zijn vriend Oscar. De cocktail werd opgedragen aan de Duke Of Windsor en zijn bruid. De vier W's staan voor Wallis Warfield Windsor Wallop.

De ingrediënten:
- Angostura bitters (2 scheutjes)
- Rum (goud) (6 cl) (Havana Club Añejo Especial)
- Pompelmoessap (4,5 cl)
- Ahornsiroop (2,25 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een schijfje pompelmoes.



Een heerlijke cocktail die het allemaal heeft, de kracht van de rum, de zuurheid en bitterheid van de pompelmoes en de zoete en rijke smaak van de Canandese ahornsiroop. Persoonlijk zou ik iets minder siroop gebruiken aangezien de cocktail toch wel redelijk zoet is. Maar voor de rest een echte aanrader...

Cheers.

Frozen Mango Daiquiri

De Frozen Mango Daiquiri is een Daiquiri variatie waarbij we uiteraard mango gaan gebruiken. Aangezien we met verse mango gaan werken en niet met mangosiroop of -likeur gaan we deze bereiden in de blender.

De ingrediënten:
- Rum (wit) (6 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Limoensap (3 cl)
- Mango (1 in stukjes)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Gecrushed ijs

De bereiding:
Snij de mango in stukjes, doe daarna alles in de blender, even blenden en overgieten in een hurricaneglas. Garneren doe je met een stukje mango en limoen.



Een heerlijke zomerse variant geschikt voor op de warme zomerse dagen van te genieten en weg te dromen naar tropische eilanden en stranden. Zeker eentje om te onthouden...

Cheers.

ABG

De ABG is een Pousse Café met Crème de Grand Marnier. De naam verklapt eigenlijk al iets over de ingrediënten: A van Amaretto, B van Baileys en G van (crème de) Grand Marnier.

De ingrediënten:
- Amaretto (1,5 cl) (DiSaronno)
- Baileys (1,5 cl)
- Crème de Grand Marnier (1,5 cl)

De bereiding:
Het recept zei eerst Amaretto, dan Baileys en tenslotte Crème de Grand Marnier. Bij mij zakte de Crème de Grand Marnier naar de bodem...



Die Pousse Café's met Crème de Grand Marnier zijn meestal wel goed en zo ook deze ABG. Een romige amandelcocktail met sinaasappeltoetsen. Lekker....

Cheers.