In december is het mandarijnseizoen op zijn hoogtepunt, en hierbij komt Sinterklaas dan ook nog mandarijntjes brengen. Voor ouders met een overschot aan mandarijnen is hier de oplossing: The Nutty Bite.
De ingrediënten:
- Frangelico (2,25 cl)
- Gin (3,75 cl) (Bombay Sapphire)
- Orange bitters (2 druppels) (Angostura Orange)
- Triple Sec (1,25 cl) (St. Michel)
- Mandarijnsap (4,25 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.
Noten en citrusvruchten gaan goed bij elkaar en dit is ook duidelijk merkbaar. Een sterke sinaasappel- en mandarijnsmaak met een zachte aanwezigheid van de hazelnoten. Een lekkere winterse cocktail.
Cheers.
zondag 16 december 2012
Rose Widow
De Rose Widow is een cocktail die gebruik maakt van het heruitgevonden en steeds populairder wordende Crème de Violette.
De ingrediënten:
- Campari (3 cl)
- Crème de Violette (3 cl) (Pagès)
- Gin (4,5 cl) (Bombay Dry Gin)
- Orange Bitters (2 scheutjes) (Angostura Orange)
- Citroensap (1,5 cl)
- Ananas (2 schijfjes)
- Sinaasappelkrul (1)
- Eiwit (1)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe de ananasschijfjes, de sinaasappelkrul en de bitters in de shaker en kneus met een muddler. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe uitgezonderd het ijs. Doe de veer van de strainer mee in de shaker en krachtig schudden. Verwijder de veer en voeg het ijs toe en opnieuw krachtig schudden. Strain in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.
Je krijgt een donkere cocktail met een duidelijke paars-rode schijn. Ondanks de vele smaken is alles wel goed merkbaar en is dit toch wel een luchtige cocktail. Een perfecte combinatie van dranken en fruit. Een echte aanrader...
Cheers.
De ingrediënten:
- Campari (3 cl)
- Crème de Violette (3 cl) (Pagès)
- Gin (4,5 cl) (Bombay Dry Gin)
- Orange Bitters (2 scheutjes) (Angostura Orange)
- Citroensap (1,5 cl)
- Ananas (2 schijfjes)
- Sinaasappelkrul (1)
- Eiwit (1)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe de ananasschijfjes, de sinaasappelkrul en de bitters in de shaker en kneus met een muddler. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe uitgezonderd het ijs. Doe de veer van de strainer mee in de shaker en krachtig schudden. Verwijder de veer en voeg het ijs toe en opnieuw krachtig schudden. Strain in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.
Je krijgt een donkere cocktail met een duidelijke paars-rode schijn. Ondanks de vele smaken is alles wel goed merkbaar en is dit toch wel een luchtige cocktail. Een perfecte combinatie van dranken en fruit. Een echte aanrader...
Cheers.
Añejo Manhattan
De Añejo Manhattan is een Manhattan variatie met Spaanstalig afkomstige ingrediënten. Añejo is een term die gebruikt wordt bij rum, maar ook bij tequila, wat gerijpt betekent, en dit gaan we hier gebruiken. Tevens wordt ook de populaire Spaanse likeur Licor 43 gebruikt. Probeer er wel voor te zorgen dat je een añejo of zelfs reposado tequila gebruikt.
De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Licor 43 (0,75 cl)
- Orange bitters (scheutje) (Angostura Orange)
- Tequila (100% Agave) (6 cl) (Sauza Reposado)
- Vermouth (zoet) (1,5 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, roer even om en strain in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.
Een goede variatie waarbij de whiskey/Bourbon vervangen wordt door tequila. De Licor 43 en de vermouth doen goed hun best om de hardheid van de tequila wat te compenseren, maar je krijgt het toch wel warm van deze Manhattan. Zeker de moeite om eens te proberen en een uitdaging voor de Manhattan fanatiekelingen die zweren bij de whiskey.
Cheers.
De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Licor 43 (0,75 cl)
- Orange bitters (scheutje) (Angostura Orange)
- Tequila (100% Agave) (6 cl) (Sauza Reposado)
- Vermouth (zoet) (1,5 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, roer even om en strain in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.
Een goede variatie waarbij de whiskey/Bourbon vervangen wordt door tequila. De Licor 43 en de vermouth doen goed hun best om de hardheid van de tequila wat te compenseren, maar je krijgt het toch wel warm van deze Manhattan. Zeker de moeite om eens te proberen en een uitdaging voor de Manhattan fanatiekelingen die zweren bij de whiskey.
Cheers.
Hermes
Deze Hermes is een cocktail die ik gevonden heb op een Franse website, verdere informatie heb ik ook niet gevonden maar deze lijkt veelbelovend.
De ingrediënten:
- Angostura (1/2 tl)
- Armagnac (2 cl) (de la Mazière)
- Perenlikeur (2 cl) (Marie Brizard)
- Vermouth (droog) (1,5 cl) (Noilly Prat)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, roer even om en strain in een cocktailglas. Garneren kan met een "brandied cherry".
Zoals eerder gezegd zag dit er een veelbelovende cocktail uit en dat is het ook geworden. Een stevige basis (ook al wordt er maar 2 cl Armagnac gebruikt). Er is een zoete, een droge en een bittere toets aanwezig. Zeker eentje om te onthouden.
Cheers.
De ingrediënten:
- Angostura (1/2 tl)
- Armagnac (2 cl) (de la Mazière)
- Perenlikeur (2 cl) (Marie Brizard)
- Vermouth (droog) (1,5 cl) (Noilly Prat)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, roer even om en strain in een cocktailglas. Garneren kan met een "brandied cherry".
Zoals eerder gezegd zag dit er een veelbelovende cocktail uit en dat is het ook geworden. Een stevige basis (ook al wordt er maar 2 cl Armagnac gebruikt). Er is een zoete, een droge en een bittere toets aanwezig. Zeker eentje om te onthouden.
Cheers.
zaterdag 15 december 2012
Limelite
Volgende longdrink is de Limelite, een longdrink met de nadruk op... inderdaad limoen.
De ingrediënten:
- Triple Sec (1,5 cl) (St. Michel)
- Vodka (limoen) (6 cl) (Eristoff Limskaya)
- Limoensap (1,5 cl)
- 7-Up/Sprite (aanvullend)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer even om. Garneren doe je met een schijfje limoen.
Zoals eerder gezegd, de nadruk ligt op limoen. Bij sommige recepten van deze cocktail wordt er nog suikersiroop aan toegevoegd, maar dit vond ik wel overbodig, het is al zoet genoeg. Lekker verfrissend.
Cheers.
De ingrediënten:
- Triple Sec (1,5 cl) (St. Michel)
- Vodka (limoen) (6 cl) (Eristoff Limskaya)
- Limoensap (1,5 cl)
- 7-Up/Sprite (aanvullend)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer even om. Garneren doe je met een schijfje limoen.
Zoals eerder gezegd, de nadruk ligt op limoen. Bij sommige recepten van deze cocktail wordt er nog suikersiroop aan toegevoegd, maar dit vond ik wel overbodig, het is al zoet genoeg. Lekker verfrissend.
Cheers.
Kahlua Sunset
Deze Kahlua Sunset is net zoals de Kahlua Rumba een combinatie van koffielikeur en rum, maar deze keer aangevuld door sinaasappelsap.
De ingrediënten:
- Koffielikeur (2 cl) (Kahlua)
- Rum (wit) (4 cl) (Pampero Blanco)
- Sinaasappelsap (15 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer even om. Garneren kan met een rietje.
De combinatie van koffie en sinaasappel blijf ik ongewoon vinden maar merkwaardig genoeg passen deze eigenlijk wel goed bij elkaar. De rum zorgt ervoor dat je een stevige basis hebt voor de cocktail en de koffielikeur maakt het wat zoeter en voegt een aangename koffiesmaak toe.
Cheers.
De ingrediënten:
- Koffielikeur (2 cl) (Kahlua)
- Rum (wit) (4 cl) (Pampero Blanco)
- Sinaasappelsap (15 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer even om. Garneren kan met een rietje.
De combinatie van koffie en sinaasappel blijf ik ongewoon vinden maar merkwaardig genoeg passen deze eigenlijk wel goed bij elkaar. De rum zorgt ervoor dat je een stevige basis hebt voor de cocktail en de koffielikeur maakt het wat zoeter en voegt een aangename koffiesmaak toe.
Cheers.
Kahlua Rumba
De Kahlua Rumba is een cocktail die zoals de naam als zegt gebruikt maakt van de koffielikeur Kahlua. De wordt gecombineerd met rum en vanille ijs.
De ingrediënten:
- Koffielikeur (3 cl) (Kahlua)
- Rum (goud) (3 cl) (Havana Club Añejo Especial)
- Vanille ijs (1 schep)
- Gecrushed ijs
De bereiding:
Doe alles in de blender, even blenden en overgieten in een longdrinkglas. Garneren kan met een rietje.
Een ideaal drankje voor tijdens de warmere zomerdagen om wat te verfrissen. Dit is een ander soort tropisch drankje waarbij er geen fruit gebruikt wordt. Zeker de moeite om de blender nog eens boven te halen.
Cheers.
De ingrediënten:
- Koffielikeur (3 cl) (Kahlua)
- Rum (goud) (3 cl) (Havana Club Añejo Especial)
- Vanille ijs (1 schep)
- Gecrushed ijs
De bereiding:
Doe alles in de blender, even blenden en overgieten in een longdrinkglas. Garneren kan met een rietje.
Een ideaal drankje voor tijdens de warmere zomerdagen om wat te verfrissen. Dit is een ander soort tropisch drankje waarbij er geen fruit gebruikt wordt. Zeker de moeite om de blender nog eens boven te halen.
Cheers.
vrijdag 14 december 2012
Malibu & Pineapple
Deze longdrink komt ook van de makers van Malibu en eigenlijk weet je al dat dit een combinatie is die goed bij elkaar past, namelijk kokosnoot en ananas.
De ingrediënten:
- Malibu (4,5 cl)
- Ananassap (12 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer even om. Garneren kan met een schijfje ananas of limoen.
Dit weet je gewoon, dit is een knaller, kokosnoot en ananas, heerlijk om weg te dromen naar exotische bestemmingen...
Ja, ik ben even terug, dit is absoluut en heerlijk drankje...
Cheers.
De ingrediënten:
- Malibu (4,5 cl)
- Ananassap (12 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer even om. Garneren kan met een schijfje ananas of limoen.
Dit weet je gewoon, dit is een knaller, kokosnoot en ananas, heerlijk om weg te dromen naar exotische bestemmingen...
Ja, ik ben even terug, dit is absoluut en heerlijk drankje...
Cheers.
Jungle Juice #2
Een andere cocktail onder de naam Jungle Juice is deze en deze is een combinatie van rum, triple sec, vodka en een aantal vruchtensappen. Een totaal andere cocktail dus.
De ingrediënten:
- Rum (wit) (3 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Triple Sec (1,5 cl) (St. Michel)
- Vodka (3 cl) (Absolut)
- Ananassap (3 cl)
- Sinaasappelsap (3 cl)
- Veenbessensap (3 cl)
- Sweet & Sour mix (0,75 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen over ijs in een longdrinkglas. Garneren kan je met een stukje ananas en een maraschinokers.
Een hele andere cocktail als zijn naamgenoot en persoonlijk is deze ook mijn favoriet van de twee. Dit tropisch drankje zit helemaal goed, merkbare alcohol en een goede variatie aan fruitige smaken. Eentje om niet zo snel te vergeten.
Cheers.
De ingrediënten:
- Rum (wit) (3 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Triple Sec (1,5 cl) (St. Michel)
- Vodka (3 cl) (Absolut)
- Ananassap (3 cl)
- Sinaasappelsap (3 cl)
- Veenbessensap (3 cl)
- Sweet & Sour mix (0,75 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen over ijs in een longdrinkglas. Garneren kan je met een stukje ananas en een maraschinokers.
Een hele andere cocktail als zijn naamgenoot en persoonlijk is deze ook mijn favoriet van de twee. Dit tropisch drankje zit helemaal goed, merkbare alcohol en een goede variatie aan fruitige smaken. Eentje om niet zo snel te vergeten.
Cheers.
Jungle Juice
Jungle Juice is een naam die aan vele cocktails al is gegeven, waaronder ook deze, waarbij Pisang Ambon gebruikt wordt als basisdrank.
De ingrediënten:
- Apricot Brandy (1 cl) (Bols)
- Gin (1,5 cl) (Bombay Sapphire)
- Pisang Ambon (3,5 cl)
- Citroensap (1 cl)
- Sinaasappelsap (aanvullend)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe een 4-tal ijsblokjes in een longdrinkglas, doe alles behalve het sinaasappelsap in de shaker. Goed schudden en strainen over de ijsblokjes, vul verder aan met het sinaasappelsap. Garneren kan met een roerstaafje en rietjes.
De ingrediënten:
- Apricot Brandy (1 cl) (Bols)
- Gin (1,5 cl) (Bombay Sapphire)
- Pisang Ambon (3,5 cl)
- Citroensap (1 cl)
- Sinaasappelsap (aanvullend)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe een 4-tal ijsblokjes in een longdrinkglas, doe alles behalve het sinaasappelsap in de shaker. Goed schudden en strainen over de ijsblokjes, vul verder aan met het sinaasappelsap. Garneren kan met een roerstaafje en rietjes.
Een lekker, fruitig en tropisch getint drankje, waar toch een kleine kruidige toest aanwezig is door de gin die tevens ook het alcoholgehalte een beetje naar boven brengt. Zeker eens proberen.
Cheers.
Abonneren op:
Posts (Atom)