zondag 16 december 2012

The Nutty Bite

In december is het mandarijnseizoen op zijn hoogtepunt, en hierbij komt Sinterklaas dan ook nog mandarijntjes brengen. Voor ouders met een overschot aan mandarijnen is hier de oplossing: The Nutty Bite.

De ingrediënten:
- Frangelico (2,25 cl)
- Gin (3,75 cl) (Bombay Sapphire)
- Orange bitters (2 druppels) (Angostura Orange)
- Triple Sec (1,25 cl) (St. Michel)
- Mandarijnsap (4,25 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.



Noten en citrusvruchten gaan goed bij elkaar en dit is ook duidelijk merkbaar. Een sterke sinaasappel- en mandarijnsmaak met een zachte aanwezigheid van de hazelnoten. Een lekkere winterse cocktail.


Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen