woensdag 26 november 2014

Hawaiian Iced Tea

Uit de naam kunnen we afleiden dat het een tropische variatie is op de bekende klassieker. Tropisch, dus zeker ananassap en rum. Maar wat is er tropischer dan rum?..... 3 soorten rum.

Op het internet kan je verschillende versies van dit drankje vinden, maar deze sprak me toch het meeste aan.

De ingrediënten:
- Malibu (2,25 cl)
- Rum (citroen/limoen) (2,25 cl) (Bacardi Limon)
- Rum (wit) (3 cl) (Almirante blanco)
- Triple Sec (1,5 cl) (St. Michel)
- Ananassap (4,5 cl)
- Sweet & Sour mix (4,5 cl) (3 cl limoensap + 1,5 cl suikersiroop)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen over ijsblokjes in een longdrinkglas. Zorg dat je zeker krachtig kan schudden, want zo krijg je een mooie schuimkraag door het ananassap. Garneer tenslotte met een schijfje limoen.




Een zachte, zoete en voornamelijk citrus georiënteerde cocktail die zeer vlotjes en zacht binnenkomt, maar wel een sterk verborgen kantje heeft, want deze bevat toch wel wat alcohol. Een frisse zomervariant op de wereldbefaamde Long Island Iced Tea.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten