donderdag 27 november 2014

Caramel Manhattan

Deze Caramel Manhattan heb ik gevonden op het internet, maar wederom zijn hier veel verschillende recepten voor.

De ingrediënten:
- Bourbon (4,5 cl) (Four Roses)
- Butterscotch likeur (3 cl) (De Kuyper)
- Vermouth (zoet) (1,5 cl) (Martini Rosso)
- Ananassap (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een stukje ananas.



Een van de merkwaardigste Manhattans die er zijn. De combinatie bourbon en vermouth is er, maar voor de rest is er weinig merkbaar van een Manhattan. Schudden en niet roeren?, Vruchtensap?, Veel likeur? Toch is deze cocktail wel geslaagd en uiteraard domineert de butterscotch, maar toxh is de rest zacht merkbaar en valt het wel min of meer in evenwicht.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen