zondag 26 januari 2014

St. James Imperial Blanc

De rum van St. James wordt gemaakt op het eiland Martinique op de St. James Plantatie en is een van de meest bekende rums van Martinique. Het is een zogenaamde "rhum agricole". Het verschil met de "rhum industriele" is dat hierbij het sap van het suikerriet gebruikt wordt en niet de melasse. Nadien wordt de rum in "limousin" en/of Bourbon vaten gerijpt. St. James Imperial Blanc is een witte rum met een alcoholpercentage van 40% (er is ook een 50% en 55% variatie beschikbaar).


Uitzicht: Een heldere witte rum in een (trademarketed) vierkantige fles.

Geur: Een complexe combinatie grasachtige (suikerriet), bloemige (rozen) en fruitige (ananas, passievrucht) en kruidige geuren.

Smaak: Een voornamelijk fruitige smaak met een kruidige bijsmaak die gecombineerd werd met de typische "rhum agricole" smaak.

Besluit: Een zeer goede rum die je perfect kan gebruiken om de klassieke cocktails te bereiden (rum & coke, Planter's Punch, Ti Punch...). Eventuel kan je deze wel nippen, maar zoals reeds eerder gezegd is, blijft een witte rum toch het meest geschikt om te mengen. Deze rum kan je makkelijk vinden (zelfs in de meeste supermarkten) voor een prijs van 11-15 euro.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten