dinsdag 17 juli 2012

Mississippi Punch

De volgende punch is er eentje uit de hele oude doos, namelijk de Mississippi Punch. De is ontstaan rond 1850 en is voor het eerst neergeschreven door Jerry Thomas in 1862.

De ingrediënten:
- Bourbon (3 cl) (Jim Beam)
- Brandy (6 cl) (Dilbert Napoleon VSOP)
- Rum (Jamaica) (3 cl) (Myers)
- Citroensap (1,5 cl)
- Bloemsuiker (1 1/2 tl)
- Water (3 cl) (optioneel)
- Gecrushed ijs
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een met gecrushed ijs gevuld longdrinkglas. Vul het glas verder op met gecrushed ijs en garneer met een schijfje sinaasappel.


Ondanks de angstaanjagende 12 cl drank en slechts een scheutje andere ingrediënten is dit wel een zeer geslaagd mengsel. De combinatie van brandy, bourbon en rum gaan goed samen en worden wat afgezwakt door de citroen en de suiker. Zeker een aanrader om eens te proberen, hou er echter wel rekening mee dat deze punch je wel een "punch" kan geven.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen