De ingrediënten:
- Bourbon (3 cl) (Jim Beam)
- Brandy (6 cl) (Dilbert Napoleon VSOP)
- Rum (Jamaica) (3 cl) (Myers)
- Citroensap (1,5 cl)
- Bloemsuiker (1 1/2 tl)
- Water (3 cl) (optioneel)
- Gecrushed ijs
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een met gecrushed ijs gevuld longdrinkglas. Vul het glas verder op met gecrushed ijs en garneer met een schijfje sinaasappel.
Ondanks de angstaanjagende 12 cl drank en slechts een scheutje andere ingrediënten is dit wel een zeer geslaagd mengsel. De combinatie van brandy, bourbon en rum gaan goed samen en worden wat afgezwakt door de citroen en de suiker. Zeker een aanrader om eens te proberen, hou er echter wel rekening mee dat deze punch je wel een "punch" kan geven.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten