maandag 16 juli 2012

Plantation Punch

Tijd voor nog eens een punch onder de loepe te nemen. Deze keer is het de Plantation Punch geworden. Plantation doet al een belletje rinkelen over het gebruik van rum in deze punch. Op het internet kan je van deze punch wel meerder recepten vinden en wordt er gebruik gemaakt van zowel witte als bruine rum. Persoonlijk kies ik voor een bruine rum omdat deze toch iets meer smaak brengt aan de cocktail.

De ingrediënten:
- Porto (rood) (1 el) (Sandeman Ruby)
- Rum (bruin) (6 cl) (El Dorado Superior Dark)
- Southern Comfort (3 cl)
- Citroensap (3 cl)
- Suiker (bruin) (1 tl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve de porto en het bruiswater in de shaker, krachtig schudden en strainen over ijsblokjes in een longdrinkglas. Vul aan met het bruiswater en voeg vervolgens voorzichtig de porto toe. Garneren kan met een rietje, roerstaafje en een schijfje citroen.



Een heerlijke punch die vlot binnenloopt, maar toch een stevige basis heeft door de rum. Verder kan je de aanwezigheid merken van perzikken en citroen en in de verte is er toch een wijnsmaak te proeven. Een echte aanrader voor de warme zomerdagen (als deze eens gaan komen :-).

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen