Volgende cocktail is de Absinthe Special en volgens het boek "Dictionnaire des Cocktails" is dit de Franse originele versie. Ik heb een vermoeden dat deze cocktail ook al vintage is, maar ik heb niet direct een berwijzing gevonden naar een jaartal.
De ingrediënten:
- Absinthe (1,5 cl) (Absente 55°)
- Gin (1,5 cl) (Bombay Sapphire)
- Orange bitters (scheutje)
- Grenadine (scheutje)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alle ingrediënten in een mengglas met ijsblokjes, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren hoeft niet.
Zoals je al kan vermoeden heeft deze cocktail een dominante anijsmaak, maar zowel de gin als de orange bitters zijn duidelijk merkbaar. Het geheel wordt ook nog een beetje zoeter door de grenadine. Deze cocktail komt wel hard binnen omdat enkel maar de grenadine de hoeveelheid alcohol naar beneden kan halen en er is maar een scheutje grenadine aanwezig. Opletten dus.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten