donderdag 19 april 2012

Caipirissima

De Caipirissima is een variatie op de bekende Caipirinha waarbij witte rum wordt gebruikt in plaats van Cachaça.

De ingrediënten:
- Rum (wit) (5 cl)
- Limoen (1/2 limoen in stukjes)
- Rietsuiker (2 tl)
- Gecrushed ijs

De bereiding:
Snij de halve limoen in 4 stukjes en doe in een whiskey glas, strooi de suiker erover en kneus met een muddler. Voeg vervolgens het ijs toe en overgiet het geheel met de rum. Garneer met een rietje en een roerstaafje.


De Caipirissima is een heerlijke variatie van de Caipirinha. Op gebied van smaak is er niet zo heel veel verschil aangezien rum en cachaça toch alle twee suikerrietdestillaten zijn. Zeker de moeite op eens te proberen. Wil je toch nog wat meer smaakvariatie, ga dan voor een Caipirissima met gouden of bruine rum.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen