Dit is het originele recept uit 1914 waarbij gelijke delen Absint, vermout en whiskey gebruikt werden.
De ingrediënten:
- Absint (3 cl) (l'Hermitage 55°)
- Angostura (scheutje)
- Vermouth (zoet) (3 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (Rye) (3 cl) (Pikesville Straight Rye)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneer met een citroenzeste.
Dit is het moderne recept van Dale Degroff uit "The craft of the cocktail":
De ingrediënten:
- Absint (0,75 cl) (l'Hermitage 55°)
- Angostura (2 scheutjes)
- Bourbon (6 cl) (Maker's Mark)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Reinig het glas met Absint en doe de overtollige Absint weg, doe vervolgens de rest in een mengglas, even goed roeren en strain in het met Absint gespoelde cocktailglas. Garneren kan met een citroenzeste.
Wat er onmiddellijk opvalt aan deze versie is uiteraard de hoeveelheid Absint. De dominante anijssmaak is weg en nog maar mild aanwezig, de extra scheut Angostura moet de bitterheid van het originele recept compenseren, wat wel lukt. De whiskey is veel harder aanwezig maar bourbon verzacht deze smaak wel iets tegenover dat men rye whiskey zou gebruiken. Deze versie vind ik al veel beter dan het originele recept, maar aangezien ik toch niet zo'n fan ben van die zware whiskey cocktails zal dit ook bij een enkele keer blijven.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten