vrijdag 24 februari 2012

Pousse Café Variation #9

Het is nog eens tijd om een Pousse Café de revue te laten passeren en hiervoor heb ik de Pousse Café Variation #9 gekozen. Een kruidige en fruitige mengeling.

De ingrediënten (voor 6 cl):
- Braambessenlikeur (1,5 cl) (lokale supermarkt)
- Galliano (1,5 cl)
- Peppermint Green likeur (1,5 cl) (Smeets Crème de Menthe)
- Kirsch (1,5 cl) (Rubbens Kirsch Mondor)

De bereiding:
Layer de ingrediënten met behulp van een lepel in deze voorgenoemde volgorde op elkaar.



Wat opvalt is dat de Galliano en de Peppermint Green likeur bijna volledig in mekaar vloeien. Na wat opzoekwerk blijkt dit wel normaal te zijn aangezien de dichtheid van beide dranken slechts 0,01 verschilt. Over de smaak valt weinig te zeggen aangezien ik de Pousse Café's drink zoals het hoort (laag per laag) en het geheel niet inneens naar binnen giet. Zo proef je ingrediënt per ingrediënt en niet een waarschijnlijk ondrinkbare combinatie.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen