woensdag 22 februari 2012

Highland Drum

Ik heb hier op dit blog nog geen cocktail besproken met Single Malt Scotch als basisdrank en daarom... de Highland Drum. Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt in Engeland.

De ingrediënten:
- Angostura (2 scheutjes)
- Drambuie (2,25 cl)
- Vermouth (droog) (3 cl) (Noilly Prat)
- Whiskey (Scotch single malt) (Speyside) (6 cl) (Aberlour 10)
- Sinaasappelsap (0,75 cl)
- Honingsiroop (1 tl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alle ingrediënten in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneer met een sinaasappelzeste.



Bij de eerste nip van de Highland Drum lijkt het wel of de trommels naast je oren staan. Een zeer dominante whiskeysmaak en daarna merk je de andere ingrediënten pas. De vermouth zorgt voor een droge toets, de Drambuie voor een zoete toets en het sinaasappelsap voor een lichte zurige aanwezigheid. Voor whiskeyfans is dit een aanrader (en voor whiskey-kenners waarschijnlijk heiligschennis, maar ja...)

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen