maandag 16 januari 2012

Clover Club / Clover Leaf

Vroeger was het de gewoonte dat elke gentleman-club zijn eigen cocktail had, zo ook voor de Clover Club uit Philadelphia die zetelde in de bar van het Bellevue-Stratford hotel. Door de tijd heen zijn er verschillende recepten gekomen van de Clover Club, maar dit recept is van Paul E. Lowe en gaat terug tot 1909. Volgens cocktail-historicus David Wondrich is dit het oudste Clover Club recept dat hij kon vinden.

De ingrediënten:
- Gin (3 cl) (Bombay Dry Gin)
- Vermouth (droog) (3 cl)
- Citroensap (3 cl)
- Frambozensiroop (3 cl)
- Eiwit (uit een 1/2 ei)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een shaker zonder ijs en voeg de veer van de stainer toe, krachtig schudden (dit is de zogenaamde 'dry-shake"). Voeg vervolgens ijsblokjes toe en schud opnieuw. Strain in een martiniglas. Geen garnering. Als je kiest om een muntblaadje te gebruiken als garnering heb je Clover Leaf cocktail gemaakt.Deze versie is een zeer zoete cocktail, maar je kan toch nog de andere ingrediënten gemakkelijk onderscheiden. Door de tijd heen werd frambozensiroop ook vervangen door grenadine omdat frambozen zeer duur waren.
Als je op het internet de Clover Club opzoekt zal je in de meeste gevallen de versie uit het oud Waldorf-Astoria cocktailboek uit 1931 vinden en deze bevat wel dezelfde ingrediënten, maar is zeker niet zo zoet als deze versie.

Zeker een aanrader voor de zoetebekken, heerlijk!

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten