maandag 16 januari 2012

Trilby Cocktail #2

Nog eens een cocktail uit het Savoy cocktail boek uit 1930 namelijk de Trilby Cocktail #2.  Een cocktail met een whiskey-basis en het vroeger minder gebruikte Parfait Amour.

De ingrediënten:
- Absint (2 scheutjes) (Absente)
- Orange bitters (2 scheutjes) (Angostura Orange)
- Parfait Amour (2,25 cl) (Bols)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (Scotch blended) (2,25 cl) (The Famous Grouse)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alle ingrediënten in een mengglas, even roeren en strainen in een martiniglas. Geen garnering.



Als resultaat krijg je een donkerbruine heldere cocktail. Whiskeykenners zullen hier de neus voor ophalen en dit aanzien als heiligschennis, maar voor niet-whiskeyfans is dit wel een aangename en lekkere cocktail. De whiskey wordt verzacht door de citrus in de Parfait Amour en de zoetheid van de vermouth. De orange bitters zorgen voor een extra citrustoets en de absint geeft een extra kruidig iets.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen