maandag 22 augustus 2011

Mint Julep (Mexican Style)

Hier is de Mint Julep nog eens, maar op de Mexicaanse manier gemaakt. Als je denkt aan Mexico denk je aan tequila of mezcal, hier niet dus want deze Mint Julep is gemaakt op basis van Brandy/Cognac net zoals Jerry Thomas zijn Mint Julep in 1862 al maakte.

De ingrediënten:
- Cognac (3 cl) (Courvoisier VS)
- Maraschinolikeur (0,75 cl) (Joseph Cartron)
- Porto (tawny) (3 cl) (Barao de Vilar Tawny)
- Citroenkrul (1)
- Muntblaadjes (8)
- Gecrushed ijs
- Ijsblokjes

De bereiding:
Kneus de munt en de citroenkrul in de shaker, voeg de rest toe, shaken en strainen, glas opvullen met gecrushed ijs, garneer met 2 maraschinokersen of munttwijgje



Zoals eerder vermeld gebruiken de Mexicanen blijkbaar een Brandy/Cognac basis wat voor toch voor wat meer smaak zorgt. De toevoeging van de porto is zeker een aanvullen van smaak. Opvallend hier is dat de bittere toets gemaakt wordt van de citroenkrul en geen Angostura.  Een goede en lekkere cocktail (en zeker voor de brandy liefhebbers).

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen