maandag 25 juli 2011

Jamaican Banana

De eerste tropische cocktail is de Jamaican Banana, een heerlijke smaakcombinatie van cacao, banaan, rum en vanille.

Op het internet vindt je hier tientallen recepten voor, dus weer keuze genoeg qua hoeveelheden.

Ingrediënten:
- Crème de Bananes (2,5 cl) (Bols)
- Crème de Cacao (bruin) (2,5 cl) (Bols)
- Rum (wit) (2,5 cl) (uiteraard heb ik gekozen voor een Jamaicaanse witte rum, nl. Appleton White)
- Vanille ijs (2 scheppen)
- Gecrushed ijs (1 schepje)

Bereiding:

Alles in de blender, een tiental seconden blenden en in een hurricane-glas overgieten. Garneer met een schijfje banaan en een rietje.



Heerlijk drankje dat je doet wegdromen naar warmere oorden. Een heerlijke blend van cacao, banaan en vanille. Het enige minpuntje is dat er toch een tikje meer rum in mag, want deze proef je amper.

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen