donderdag 2 juni 2011

Verdi

De volgende cocktail is genoemd naar de bekende Italiaanse componist, namelijk Verdi. Wat het verband tussen de componist en de cocktail is mij niet echt duidelijk maar ja...

Wat hebben we nodig:
- Blue Curaçao (scheutje) (Bols)
- DOM Benedictine (0,6 cl)
- Gin (2,4 cl) (Bombay Sapphire)
- Perzikkenlikeur (1,8 cl) (Védrenne)
- Vermouth (droog) (1,2 cl) (Noilly Prat)

De bereiding:
Alles in een mengglas doen ZONDER ijs,
roeren en eventueel garneren met stukje perzik en munttwijgje.

(Garneren is eigenlijk niet nodig omdat de cocktail al een mooie en opvallen kleur heeft)



Wat opvallend is aan deze cocktail is dat deze gemaakt wordt zonder ijs, als je toch liever een frisse cocktail drinkt kan je eventueel de flessen enkele uren in de ijskast bewaren voor je deze drank serveert.  Dit is ook weer een drankje waar goed over nagedacht is want alle smaken komen aan bod en er is er geen enkele dominant.  Heerlijk!!! Wel even opletten want dit is wel een sterke cocktail, dus best niet te veel Verdi's achterover gieten.

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen