vrijdag 15 oktober 2010

Appleton V/X review

Eindelijk heb ik na lang zoeken een winkel gevonden die toch wel een degelijk assortiment rums heeft, want hier in België is dat toch echt wel een probleem!
Mijn oog viel direct op het Appleton assortiment (uit Jamaica), waarbij ik direct naar de V/X greep, aangezien deze toch nog veel wordt gebruikt in cocktails (vooral bij Tiki-cocktails zoals de alom bekende Mai-Tai...).


Appleton destilleerd al rum van 1749 en zou toch na zoveel jaren de perfecte rum moeten kunnen maken.
De V/X is een mengeling van 15 verschillende rums met een gemiddelde leeftijd van 5 tot 10 jaar wat resulteert in deze gouden rum.  Deze rum wordt het vlaggenschip van Appleton genoemd wat alleen maar meer interesse opwekt.

Als we deze rum in het glas schenken en ruiken, ruiken we direct een scherpe geur (typisch Jamaicaans) van banaan?, sinaasappelschillen, vanille en kaneel.

Over naar het proeven: je kan direct de fruitige smaken proeven van inderdaad banaan en sinaasappel en nadien de zoete smaak van de molasse en een "gerookte" nasmaak.  Dit is ook een rum die je keel niet "verschroeit", je kan de "burn" voelen in je keel maar is niet overweldigend.
Dit zorgt ervoor de je deze rum rustig puur kan drinken maar tegelijk schreeuwt hij het ook uit om gemengd te worden in cocktails, de perfecte combinatie dus.

Echt een meesterwerk, een absolute aanrader en eentje dat zeker betaalbaar is (21€)

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten