woensdag 30 juli 2014

Stone Sour

Deze Stone Sour is uiteraard een Sour waarbij we gouden rum gaan gebruiken en sinaasappelsap gaan toevoegen. De klassieke definitie van een Stone Sour is een Sour met toevoeging van een vruchtensap (meestal sinaasappelsap). Dus de eigenlijke benaming van deze cocktail moet Rum Stone Sour of Stone Rum Sour zijn.

De ingrediënten:
- Rum (goud) (6 cl) (Barcelo Añejo)
- Citroensap (3 cl)
- Sinaasappelsap (4,5 cl)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een met ijsblokjes gevuld whiskey glas. Garneren kan je met een schijfje citroen en/of sinaasappel.



Een heel goed punt over deze cocktail is dat er gouden rum gebruikt wordt en hierdoor deze zeer goed aanwezig is en een rijpere smaak geeft dan dat er witte rum gebruikt zou worden, want is vrees dat deze zeker verdoezeld zou worden door de hoeveelheid sinaasappel- en citroensap. Een toppertje voor warme zomerdagen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten