zondag 2 maart 2014

The Sepia French 75

De French 75 is een van de klassieke cocktails die gebruik maken van Champagne. Maar naast witte sprankelende wijn is er ook een zoetere rosé sprankelende wijn. Deze heeft z'n intrede nog niet echt kunnen doen in de cocktailwereld. Maar op de klassieke French 75 is er wel een variatie met rosé sprankelende wijn, namelijk "The Sepia French 75".

De ingrediënten:
- Gin (4,5 cl) (Bombay Sapphire)
- Orange bitters (scheutje) (Angostura Orange)
- Wijn (sprankelend) (rosé) (aanvullend)
- Citroensap (2,25 cl)
- Suikersiroop (2,25 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve de wijn in de shaker, schudden en strainen in een cocktailcoupe. Vul dan verder aan met de wijn. Garneren kan met een sinaasappelkrul.



Deze Sepia French 75 is zoals verwacht wel zoeter dan z'n voorganger (French 75), en er is een aangename zachte toets van sinaasappel aanwezig door de bitters. Hoewel deze helaas niet zo'n succes zal hebben dan de grote broer is dit toch wel een zeer aangename zoete cocktail. Een aanrader!

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten