zondag 2 maart 2014

Rose

Nog een cocktail met rosé sprankelende wijn is de Rose, een recept dat ik op het net heb gevonden.

De ingrediënten:
- Cognac (1 tl) (Courvoisier VS)
- Orange Curaçao (2 tl) (Marie Brizard)
- Pernod (enkele druppels om het glas te spoelen)
- Wijn (sprankelend) (rosé) (aanvullend)
- Suiker (2 tl)

De bereiding:
Spoel een cocktailcoupe met de Pernod en giet de overtollige Pernod weg. Doe dan de suiker in het glas, voeg de Cognac en Orange Curaçao toe en roer tot de suiker is opgelost. Vul tenslotte aan met de wijn. Garneren is niet nodig.




Even vermelde: zorg dat je zeker geen 2 tl suiker gebruikt, ik heb 1 afgestreken tl gebruikt en dit was al meer dan zoet genoeg, anders wordt dit heerlijk drankje een bom suiker. Een aangename fruitige cocktail met een rijpe basissmaak.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen