maandag 27 januari 2014

Cherry Fizz

Als je op het internet op zoekt gaat naar het recept voor een Cherry Fizz kan je hier verschillende exemplaren van vinden. Persoonlijk vond ik onderstaand een zeer interessant receptje omdat het gebruik maakt van room (zoals in een Ramos Gin Fizz).

De ingrediënten:
- Cherry Brandy (3 cl) (Bols)
- Gin (3 cl) (Bombay Sapphire)
- Citroensap (2,25 cl)
- Suikersiroop (1:1) (1,12 cl)
- Bruiswater (6 cl)
- Oranjebloesemwater (1/4 tl)
- Room (0,75 cl)
- Eiwit (1)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve het bruiswater in de shaker zonder ijs en met de veer van de strainer, krachtig schudden, ijsblokjes toevoegen en opnieuw schudden. Dan strainen in een longdrinkglas (25 cl) zonder ijsblokjes en met het bruiswater in. Garneren kan je met een schijfje citroen.



Je krijgt een heerlijke cocktail, die zeer luchtig is. Door het 2x schudden krijg je een mooie schuimkraag omdat het eiwit opgeklopt wordt. Over de smaak kan je zeggen dat het een waaier van smaken is, kersen, oranjebloesem en citroen. De smaak van de gin gaat helaas wel wat verloren. Zeker een cocktail om eens te proberen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen