vrijdag 10 januari 2014

B-Day

De eerste van het jaar is er al eentje met Crème de Grand Marnier, namelijk de B-Day die uit het boek "The Encyclopedia Of Shooters" komt.

De ingrediënten:
- Amaretto (1,5 cl) (DiSaronno)
- Crème de Grand Marnier (1,5 cl)
- Koffielikeur (1,5 cl) (Tia Maria)
- Melk (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, kracjtig schudden en strainen in een met ijsblokjes gevuld whiskey glas. Garnering is niet nodig.



Voor cocktails waar er dus geen vruchtensappen in zitten is Crème de Grand Marnier echt een aangenaam ingrediënt, en zeker in deze cocktail waar het gemengd wordt met 2 notenlikeuren. Alles is in goede verhouding en de Amaretto is zeker niet te dominant aanwezig. Eentje om te onthouden.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen