maandag 11 november 2013

South China Breeze

Als we aan fruit denken dat uit China komt denken we uiteraard eerst aan mandarijnen en lychee's. Deze 2 vruchten staan centraal in deze South China Breeze.

De ingrediënten:
- Angostura (4 scheutjes)
- Vodka (mandarijn) (6 cl) (Absolut Mandrin)
- Pompelmoessap (wit) (9 cl)
- Lycheesiroop (4,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen over ijsblokjes in een longdrinkglas. Garneren kan je met een stukje pompelmoes.



Uiteraard is de bitterheid de meest dominerende smaak door de grote hoeveelheid pompelmoessap en natuurlijk de relatief grote hoeveelheid bitters. Ondanks de grote portie siroop is deze cocktail zoet, maar niet te zoet (hier zullen er natuurlijk wel anderen anders over denken). Een lekker drankje dat wel kan dienen als verfrisser maar hou dan toch maar ergens een glaasje fris water in de buurt om na te spoelen, want anders ga je nog meer dorst krijgen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen