maandag 11 november 2013

Scotch Holiday Sour

De Scotch Holiday Sour is een cocktail uit het boek "The New New York Bartenders Guide" en uit de naam kan je afleiden dat er Scotch en citroen aan te pas komt. De "Holiday" staat blijkbaar voor Cherry brandy en zoete vermouth.

De ingrediënten:
- Cherry brandy (3 cl) (Bols)
- Vermouth (zoet) (1,5 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (Scotch blended) (6 cl) (The Famous Grouse)
- Citroensap (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een Champagneflute. Garneren doe je met een schijfje limoen. (Persoonlijk drink ik het liefst een sour uit een whiskeyglas en garneer uiteraard met een schijfje citroen).



Geen siroop of suiker als zoetmiddel, maar likeur en zoete vermouth. Deze neutraliseren het zure citroensap zeer goed, maar neutraliseren ook de hardheid van de whiskey. Je merkt uiteraard nog wel goed dat dit een cocktail is met een basis van Scotch. Eentje om te proberen, en zeker voor de liefhebbers van niet al te zure sours.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen