dinsdag 12 november 2013

Planter's Punch

Nog een klassieker is de Planter's Punch, een cocktail die het eerst beschreven werd in 1878 en z'n ontstaan vond in Jamaica. Door de tijd heen is het recept tientallen keren aangepast en maakt iedere bartender z'n Planter's Punch op een andere manier. De variaties zijn in de rum te vinden (wit, goud, bruin, Jamaicaans), de vruchtensappen, wel of niet toevoegen van een zoetmaker,...

Het klassieke recept wordt gemaakt volgens het oude rijmpje: "one of sweet, two of sour, three of strong and four of weak". Wederom hier is enorm veel variatie in gekomen door de tijd heen.

De Planter's Punch is tevens ook opgenomen als een I.B.A. officiële cocktail.

De ingrediënten:
- Angostura bitters (1-2 scheutje(s))
- Rum (bruin) (6 cl) (El Dorado original dark)
- Limoensap (3 cl)
- Grenadine (1 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, doe vervolgens de rum, het limoensap en de grenadine in de shaker. Even krachtig schudden en strainen over het ijs. Vul aan met bruiswater en roer zachtjes even om. Voeg tenslotte de Angostura bitters toe en garneer met een schijfje citroen, of sinaasappel.


Een heerlijke verfrisser voor de warme zomerdagen. Een aangename zuurte met een zoete toets, maar toch wel een stevige rumbasis. Zeker eens de moeite om te proberen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten