dinsdag 12 november 2013

John Collins

De John Collins is een uitermate bekende cocktail die sinds lange tijd gedronken wordt, namelijk sinds de jaren 1860. Of de John Collins of de Tom Collins het eerste was is niet echt duidelijk, maar algemeen wordt gezegd dat deze rond dezelfde tijd zijn ontdekt. Bij de Tom Collins wordt er Old Tom gin gebruikt en bij de John Collins de klassieke London Dry gin (waarschijnlijk werd er vroeger eerder jenever gebruikt dan gin). Zoals bij de meeste klassieke cocktails is het recept in de loop der tijden meermaals gewijzigd en is er niet echt een afgesproken recept. Het onderstaande recept is min of meer het meest gebruikte recept voor de familie van de Collins cocktails.

De ingrediënten:
- Gin (6 cl) (Bombay Dry gin)
- Citroensap (3 cl)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een longdrinkglas (van 33 cl!!! anders is het geen Collins) met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer zachtjes. Garneren doe je met een schijfje citroen en een maraschinokers.


Een heerlijke verfrissende cocktail die je best kan vergelijken met een kruidige citroenlimonade. Een echte aanrader en het is niet te verwonderen dat er van deze cocktail uit een hele cocktailgroep is ontstaan. Zeker eentje om te proberen en zeker te herhalen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten