dinsdag 29 oktober 2013

White Lady

De White Lady is een cocktail van de legendarische mixologist Harry MacElhone en werd voor het eerst gemaakt in 1919. Het was een giftig mengsel van Cointreau, Crème de menthe en citroensap. Toen Harry z'n eigen bar later had (Harry's New York bar in Parijs) hermaakte hij de White Lady en de crème de menthe werd vervangen door gin. Deze wijziging werd een enorm succes en tot op de dag van vandaag is dit een cocktail die altijd aanslaat (en waarschijnlijk altijd zal blijven aanslaan). In sommige recepten zal je ook terug vinden om er eiwit bij te doen zodat de cocktail een mooie schuimkraag krijgt.

De ingrediënten:
- Cointreau (3 cl)
- Gin (6 cl) (Bombay Sapphire)
- Citroensap (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een limoenkrul.of een schijfje citroen.


Een zoete en zure cocktail met een duidelijke ginbasis. Een eenvoudige maar heerlijke cocktail die zeker zal aanslaan bij jezelf en/of je gasten. Het eiwit heb ik niet toegevoegd, ik wou de echte klassieke cocktail proeven.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen