woensdag 30 oktober 2013

Pyrat XO Reserve

Pyrat XO Reserve is een rum uit Anguilla, een blend van verschillende rums uit de Caraïben met de oudste rum 15 jaar oud. Deze wordt vervolgens gerijpt op Amerikaanse en Franse vaten. Pyrat is een oud Engels woord voor piraat en deze lijn wordt nog verder getrokken naar de fles, want dit type fles werd vroeger gebruikt door zeelui en piraten voor rum. Wat niet in deze lijn loopt is de medaillon met "Hoti" op, de zogenaamde patroonheilige van bartenders en symbool van de verlichte geesten. Ik zie het verband tussen rum en piraten, maar niet het verband tussen rum en verlichte geesten.


Uitzicht: Een oranje-amberkleurige rum in een prachtige fles zoals ze vroeger gebruikt werden. Aan de fles in een oranje lint, de "Hoti"-medaillon en een kaartje bevestigd.

Geur: Een duidelijke sinaasappelgeur, maar verder ook een geur van andere citrusvruchten (vooral citroen), vanille en kaneel zijn duidelijk merkbaar.

Smaak: Een zoetere rum met ook weer een duidelijke aanwezigheid van sinaasappel en kaneel.

Besluit: Een rum die zowel geschikt is om van te nippen, maar tevens ook z'n werk goed doet in cocktails. Kijk vooral eens op de website van Pyrat voor wel wat interessante cocktailrecepten met Pyrat XO Reserve. De prijs is trouwens ook nog te doen (+/- 25 euro).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten