zondag 8 september 2013

Mariposa Fizz

De Mariposa Fizz is een Fizz variatie uit het tiki gebeuren. Tegenwoordig wordt deze met witte rum gemaakt, maar na wat opzoekwerk vond ik een recept uit omstreeks 1962 uit het boek van Beachbum Berry (Remixed) waarbij er (zoals er in een fizz hoort) gin gebruikt werd. Een van de zeldzamere tiki cocktails met een niet-rum basis dus.

Deze Mariposa Fizz werd geserveerd op het cruiseschip S.S. Mariposa bij het uitvaren van z'n 42 dagen durende cruise op de Stille Oceaan.

De ingrediënten:
- Crème de Cacao (wit) (0,75 cl) (De Kuyper)
- Gin (4,5 cl) (Bombay Sapphire)
- Citroensap (1,5 cl)
- Bruiswater (+/- 4,5 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Eiwit (1)
- Oranjebloesemwater (enkele druppels)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Spoel het longsdrinkglas (25 cl) met het oranjebloesemwater. Vul vervolgens het glas met ijsblokjes. Doe daarna alles behalve het bruiswater in de shaker, goed schudden zonder ijs en vervolgens met ijs en strainen over de ijsblokjes. Voeg als laatste het bruiswater toe. Garneren doe je met wat nootmuskaat.Een opvallend zeer zachte cocktail. Het eiwit maakt het geheel bijzonder luchtig en de rest van de ingrediënten zijn een voor een wel merkbaar, maar niet is eigenlijk te dominant. Een cocktail die perfect in verhouding is. Zeker eens de moeite om te proberen. Je zal zelf versteld staan.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten