zaterdag 3 augustus 2013

Flamingo

Voor de Flamingo zijn er tal van recepten, met zowel overeenkomstige ingreediënten als totaal verschillende ingrediënten. Deze Flamingo heb ik gevonden op een Nederlandse cocktailsite en gebruikt de volgende ingrediënten: Apricot Brandy, Gin, citroensap en grenadine een combinatie die je in de cocktailwereld zeer veel tegenkomt.

De ingrediënten:
- Apricot Brandy (2 cl) (Bols)
- Gin (4 cl)
- Citroensap (1,5 cl)
- Grenadine (1 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een schijfje citroen.


Zoals eerder gezegd is de combinatie Apricot brandy, gin en citroensap (en eventueel grenadine) een gouden combinatie die in tal van cocktails terug te vinden is. Een verfrissen drankje met zowel zoete, zure, fruitige als kruidige smaken. Een gouden combinatie dus.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen