zondag 4 augustus 2013

Alexis Heck

De naam Alexis Heck doet waarschijnlijk bij weinig mensen een belletje rinkelen, maar na wat opzoekwerk bleek dat deze man een hotelbezitter was uit Luxemburg en eigenlijk een pioneer was voor het Luxemburgse toerisme in de 19de eeuw.  De cocktail met deze naam heeft vele recepten (meestal met een typisch Luxemburgse likeur), maar je kan ook (vage) recepten vinden zonder deze likeur en met vermouth (maar zonder verdere specificatie van soort). Wat altijd wel terugkomt is de combinatie van Cognac, vermouth en Grand Marnier. Plots zag ik een recept met het "uitgestorven" Crème de Grand Marnier, dus...

De ingrediënten:
- Cognac (3 cl) (Courvoisier VS)
- Crème de Grand Marnier (1,5 cl)
- Vermouth (droog) (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.



Aan een cocktail met 3cl droge vermouth kan je je meestal verwachten om een kurkdroge cocktail te krijgen maar dit was verrassend genoeg niet het geval. De droogheid van de vermouth werd goed tegengegaan door de Crème de Grand Marnier en bracht eigenlijk de cocktail goed in balans. Een aangename droogheid met een typische Cognacsmaak en een luchtige romigheid van de likeur.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen