donderdag 11 april 2013

Chubacabras Daiquiri

De Chubacabras Daiquiri is weer eens een variatie op de wereldberoemde klassieker, de Daiquiri. Het recept heb ik op het net gevonden, maar wederom zonder veel verdere informatie. Deze keer gaan we absint toevoegen en maken we gebruik van oranjebloesemwater als smaakmaker.

De ingrediënten:
- Absint (0,75 cl) (De l'Hermitage)
- Maraschinolikeur (0,38 cl) (Joseph Cartron)
- Rum (wit) (6 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Limoensap (2,25 cl)
- Orgeatsiroop (0,75 cl)
- Oranjebloesemwater (0,38 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je volgens het recept met een maraschinokers, maar een schijfje limoen blijft een klassieke garnering bij een Daiquiri.



Heerlijke cocktail met een enorme waaier aan smaken. De anijssmaak is duidelijk merkbaar maar domineert zeker niet, net zoals de smaak van het oranjebloesemwater en de orgeat. Een aanrader voor wie eens wil afstappen van de klassieke Daiquiri.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen