woensdag 27 maart 2013

Aviation Cocktail

De Aviation Cocktail is een cocktail uit 1916 en is een creatie van Hugo Ensslin, de hoofd bartender van het Wallick Hotel in New York. Deze cocktail is een combinatie van gin en citroensap, aangevuld met kleine hoeveelheden maraschinolikeur en het moeilijk te vinden crème de violette. In het legendarische Savoy cocktail boek is deze cocktail ook overgenomen, maar zonder crème de violette (opzettelijk of per ongeluk?).  Aangezien dit boek voor heel veel bartenders de gouden leidraad is, werd deze cocktail sindsdien meestal gemaakt zonder crème de violette. Tegenwoordig wordt er door verschillende producenten terug crème de violette gemaakt en zal hopelijk deze klassieker terug op de originele manier gemaakt kunnen worden.

De Aviation cocktail werd oorspronkelijk gemaakt met El Bart gin, maar deze wordt al lang niet meer gemaakt.

De ingrediënten:
- Crème de Violette (1 tl) (Pages)
- Gin (6 cl) (Bombay Dry Gin)
- Maraschinolikeur (2 tl) (Joseph Cartron)
- Citroensap (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren met maraschinokers.Een cocktail met karakter kan je dit noemen, een stevige gin basis met een grote zuurheid die slechts door een zeer kleine hoeveelheid likeur wordt tegengegaan.

Tegenwoordig wordt zoals eerder gezegd de crème de violette vaak weggelaten, maar vervang deze dan niet door maraschinolikeur omdat deze zeer dominant is en de cocktail om zeep zou kunnen helpen. Gebruik dan liever gewone suikersiroop.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten