maandag 4 februari 2013

Italian Breeze

Als je in een cocktailnaam Italian ziet staan kan je al beginnen gissen welk ingrediënt er zal gebruikt worden, deze keer is het de amandellikeur Amaretto. Aan het tweede gedeelte van de naam kan je afleiden dat het een combinatie is van veenbessensap met een ander vruchtensap, deze keer ananassap.

De ingrediënten:
- Amaretto (3 cl) (DiSaronno)
- Rum (wit) (3 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Ananassap (6 cl)
- Veenbessensap (6 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe enkele ijsblokjes in een longdrinkglas, doe vervolgens de ingrediënten in de shaker en even krachtig schudden. Daarna strainen over de ijsblokjes en garneren met een schijfje limoen.



Je krijgt een longdrink met een zeer duidelijk aroma van amandelen. De rum vormt een goede basis en de combinatie van ananassap en veenbessensap is best geslaagd. Het ananassap zorgt tevens voor een mooie schuimkraag op het drankje.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen