maandag 4 februari 2013

Cello Cosmopolitan

Een van de variaties op de Cosmopolitan is deze Cello Cosmopolitan, een variatie met de, zoals de naam al doet vermoeden, bekende Italiaanse likeur Limoncello en mandarijnvodka.

De ingrediënten:
- Limoncello (4,5 cl) (lokale supermarkt)
- Vodka (mandarijn) (3 cl) (Absolut Mandrin)
- Veenbessensap (2,25 cl)
- Limoensiroop (2,25 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een limoenkrul.



Dit is eerder een zoetere variatie omdat er geen limoensap aan te pas komt maar limoensiroop. De grote hoeveelheid likeur helpt hier uiteraard ook bij. De vodka kan al dit zoete toch wel een beetje doorbreken en de strafheid iets opkrikken. Een lekkere en zoete variatie op de klassieke cosmo.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen