zondag 20 januari 2013

Santa Rita Margarita

De Santa Rita Margarita is een variatie op de klassieke Margarita. Waarvan de naam afkomstig is is een vraagteken, want deze kan genoemd zijn naar Heilige Rita, maar je moet ook weten dat er enorm veel plaatsen in Latijns Amerika beginnen met Santa Rita, dus zekerheid is er niet.

De ingrediënten:
- Chambord (1,5 cl)
- Perzikkenschnapps (1,5 cl) (Peach Tree)
- Tequila (100% Agave) (Sauza Reposado)
- Sweet & Sour mix (6 cl) (4 cl limoensap en 2 cl suikersiroop)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Maak een zoutrand op het glas met limoensap en zout, doe dan alle ingrediënten in de shaker, krachtig schudden en strainen in een Margarita glas. Garneren doe je met een schijfje limoen.



Door de Chambord krijg je niet enkel een mooie rode/orange/paarse kleur, maar je krijgt nog een extra bessensmaak mee aan een reeds zoetere en door de perzikkenschnapps verzachtende Margarita. De 2 likeuren zijn net genoeg aanwezig dat je ze duidelijk kan merken, zonder het geheel veel te zoet te maken en het zure karakter van de Margarita te behouden. Lekker...

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen