vrijdag 4 januari 2013

Champagne Cocktail

Een volgende cocktail die er regelmatig moet aan moet geloven tijdens de feestdagen is de Champagne Cocktail, weer een klassieker uit 1862 van de bekende Jerry Thomas.

De ingrediënten:
- Angostura (+/- 4 druppels)
- Champagne (aanvullend, is ongeveer 9 cl)
- Suikerklontje (1/2)

De bereiding:
Doe de druppels Angostura op het klontje en plaats het in een Champagne flute. Vul verder aan met  de Champagne (of Cava, of Prosecco of sprankelende wijn, zorg er wel voor dat dit een droge wijn is). Garneer met een zeste van citroen en eventueel een maraschinokers.



Een heerlijke klassieker en een perfecte cocktail voor de feestdagen. Deze cocktail heeft het allemaal, een zoete toets, droogheid van de wijn, een bittere toets en een aroma van citrus.

Deze cocktail wordt tegenwoordig ook gemaakt door op het einde nog een float van 1,5 cl Cognac toe te voegen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen