maandag 17 december 2012

Fire Island Daiquiri

Eindelijk een cocktail om men zelfgemaakte Hellfire bitters eens te gebruiken en dan nog als variatie van men favoriete cocktail. De Fire Island Daiquiri belooft spannend te worden.

De ingrediënten:
- Hellfire bitters (3 scheutjes) (huisbereiding)
- Rum (bruin) (3 cl) (Havana Club 7 Años)
- Rum (wit) ( 3 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Limoensap (3 cl)
- Grenadine (0,75 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren hoeft niet, maar een schijfje limoen misstaat nooit.



Je krijgt een mooie rood-bruine daiquiri als resultaat. Omdat de Daiquiri een op en top Cubaanse cocktail is blijf ik toch altijd teruggrijpen naar Cubaanse rums, ook voor de variaties, maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen keuze. Je merkt toch dat er iets extra aanwezig is, maar Fire Island is misschien wel wat overroepen omdat de bitters in de cocktail niet zo overdreven pikant zijn. Toch zorgen ze wel voor een aangename extra toets.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen