zaterdag 20 oktober 2012

Uptown Manhattan

Net zoals de Red Manhattan is deze Uptown Manhattan een uitzonderlijke variatie. Bij de Red Manhattan werd er vodka gebruikt in plaats van whiskey/bourbon en bij deze Uptown Manhattan wordt er wel whiskey gebruikt maar komt er citroensap bij zien. Het gebruikt van vruchtensappen in een Manhattan is wel zeer weinig voorkomend. Toch wel eens de moeite om te proberen...

De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Vermouth (zoet) (2,5 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (rye) (5 cl) (Pikesville Straight Rye)
- Citroensap (1,25 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. (ja inderdaad, we doorbreken de klassieke cocktailregel waarbij je sappen moet shaken en niet roeren!!!) Garneren doe je met een zeste van citroen.



Het citroensap in deze Manhattan variant misstaat zeker niet en zorgt eigenlijk wel voor een aangename zuurte in de cocktail. Echte Manhattan-fans zullen dit natuurlijk heiligschennis vinden, maar toch zou ik dit wel durven aanraden om een keer te maken en gewoon eens te proberen. Je zal merken dat deze cocktail best wel lekker is een dat het citroensap hier zeker wel bij past.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen