zaterdag 20 oktober 2012

Molokai Mule

Het is eigenlijk weer veel te lang geleden dat er nog eens een tiki-cocktail op de tafel kwam en daarom heb ik besloten om de tiki-bijbel van Beachbum Berry (Remixed) nog eens open te doen en heb ik gekozen voor de Molokai Mule. Deze cocktail is van in de jaren 1960 en werd voor het eerst gemaakt door Steve Crane van het Kon-Tiki restaurant in het Sheraton Waikiki Resort

De ingrediënten:
- Cognac (3 cl) (Courvoisier VS)
- Rum (bruin) (Demerara) (3 cl) (El Dorado Superior Dark)
- Rum (wit) (Puerto Rico) (3 cl) (Bacardi Superior)
- Limoensap (3 cl)
- Sinaasappelsap (6 cl)
- Orgeatsiroop (3 cl)
- Gecrushed ijs

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en ZONDER strainen overgieten in een whiskey glas (of een tiki-glas). Garneren doe je met een munttwijgje en een orchidee (een schijfje limoen, sinaasappel en een maraschinokers kunnen ook nooit kwaad, zeker)


Tiki-cocktails zijn eigenlijk altijd wel lekker, net zoals deze, omdat er in die periode enorm werd geëxperimenteerd met cocktails, en het bekomen van het perfecte recept voor een cocktail. Ook deze Molokai Mule is weer een van die meesterwerken, waarbij er een heerlijke combinatie van uiteraard verschillende rums is met die typische cognac smaak. Die alles wordt nog wat zoeter en fruitiger gemaakt door de siroop en de vruchtensappen. Heerlijke tiki-cocktail.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten