vrijdag 19 oktober 2012

Tivoli Manhattan

Tivoli is een Italiaanse stad die vroeger bekender was als Tibur, een stad uit de klassieke geschiedenis. Deze Manhattan variatie heeft Campari en zoete vermouth als Italiaanse ingrediënten, dus voldoende reden om deze te noemen naar een Italiaanse stad. De Aquavit lijkt me niet echt Italiaans, maar ja, gewoon proberen.

De ingrediënten:
- Aquavit (2,25 cl) (Aalborg)
- Bourbon (7,5 cl) (Maker's Mark)
- Campari (1,5 cl)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes

De bereiding:
We gebruiken allemaal heldere dranken, dus gaan we deze roeren. Doe alles in een mengglas met enkele ijsblokjes, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren doen we uiteraard met een maraschinokers.



Deze Tivoli Manhattan gebruikt geen Angostura of Orange bitters, maar de Campari is voldoende aanwezig om voor een bittere toets te zorgen, de vermouth maak het allemaal wat zoeter en de Aquavit brengt een aangename kruidige toets. Uiteraard zorgt de bourbon voor een stevige basis, zodat deze Manhattan toch wel zijn sterkte blijft behouden. Een zeer aangename en smakelijke variatie die je zeker eens moet proberen. Een echte aanrader...

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen