vrijdag 19 oktober 2012

Screaming In The Dark

We zijn oktober en dan komt de populaire griezelfeestdag Halloween stilletjes in de buurt en dan kunnen we uiteraard ook beginnen met het maken en drinken van griezelige cocktail. Dit jaar wordt het de Screaming In The Dark.

De ingrediënten:
- Bourbon (1,5 cl) (Jim Beam)
- Brandy (1,5 cl) (Dilbert Napoleon VSOP)
- Cointreau (1,5 cl)
- Koffielikeur (3 cl) (Tia Maria)
- Vodka (zwart) (4,4 cl) (Eristoff Black 2,2 cl en Absolut Vodka 2,2 cl) (ondervinding in het verleden maakt duidelijk dat Eristoff Black zeer zoet en te dominant aanwezig is als je hiet een te groot volume voor gebruikt en daarom heb ik deze gehalveerd maar om de sterkte te behouden heb ik er wel gewone vodka aan toegevoegd.)
- Cola (15 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Maak een suikerrand op een longdrinkglas (33 cl) (ben ik dus vergeten...), voeg vervolgens alle ingrediënten toe en vul aan met de cola. Roer het geheel voorzichtig even door en vul het glas verder op met ijsblokjes. Garneren doe je met een roerstaafje, een kaneelstokje, een rietje en uiteraard een Halloween versiering.Zoals ik eerder zei was het een goed idee om de Eristoff te halveren en de voor de andere helft gewone vodka te gebruiken. Dit is het drankje zeker ten goede gekomen, hoewel het een zeer zoete cocktail blijft. Je merkt wel dat het een stevige cocktail is met een gemengde basis, de koffielikeur is ook duidelijk merkbaar wat zeker wel voor een aangename bijsmaak zorgt. Geniet ervan in het donker tijdens de Halloweennacht....

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten