dinsdag 5 juni 2012

Oriental Cocktail

Tijd voor nog eens een vintage cocktail en deze keer is het de Oriental Cocktail geworden uit 1924. Deze cocktail verscheen voor het eerst in het Savoy Cocktail Book. Het verhaal achter deze cocktail is dat er in 1924 een Amerikaanse ingenieur bijna gestorven was in de Filipijnen door koorts en dat ene Dr. B hem hiervan genezen zou hebben. Als dank gaf de ingenieur het recept van de Oriental Cocktail aan Dr. B.

De ingrediënten:
- Orange Curaçao (2,25 cl) (Marie Brizard)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (rye) (4,5 cl) (Pikesville straight rye)
- Limoensap (uit 1/2 limoen)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een martini glas. Garnering is niet nodig.



Deze cocktail is fantastisch!!! Een stevige whiskey basis en een waaier van bijsmaken door de Curaçao en de kruidige smaak van vermouth. Hier komt dan nog eens een zoete toets bij van de limoen. Heerlijk gewoon.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen