zondag 3 juni 2012

Daiquiri #2

De Daiquiri #2 is eveneens een creatie van Constante Ribalagua en genummerd door David Embury in de jaren '40. Het is hetzelfde recept als de Daiquiri maar met toevoeging van enkele scheutjes Orange Curaçao en een theelepel sinaasappelsap.

De ingrediënten:
- Orange Curaçao (2 scheutjes) (Marie Brizard)
- Rum (wit) (6 cl) (Havana Club Blanco)
- Limoensap (1,5 cl)
- Sinaasappelsap (1 tl)
- Suiker (1 tl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een martiniglas. Garnering is niet nodig.



De originele Daiquiri is al een enorm lekkere cocktail en deze Daiquiri #2 is eveneens heerlijk. Je merkt hier een extra aanwezigheid van sinaasappel, maar deze is zeker niet te dominant aanwezig. Een geslaagde cocktail.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen