zaterdag 17 maart 2012

Vesuvio

Ik was al een tijdje op zoek naar cocktails met onze eigenste Antwerpse likeur namelijk Elixir d'Anvers. Na wat zoeken op internet heb ik er wel enkele gevonden waaronder deze Vesuvio.

De ingrediënten:
- Campari (3 cl)
- Elixir d'Anvers (3 cl)
- Sinaasappelsap (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe enkele ijsblokjes in een longdrinkglas, voeg de 2 dranken toe en vul aan met sinaasappelsap. Garneren kan je met een schijfje sinaasappel en een rietje.



De combinatie van de kruidige Elixir d'Anvers met de bittere Campari is zeker geslaagd. Enkel de verhouding vond ik toch niet perfect, aangezien de Campari wel wat te overheersend is en de Elixir eigenlijk te hard moet opboksen tegen het sinaasappelsap en de Campari. Voor te rest is dit wel een geslaagde cocktail.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen