De Vanderbilt Cocktail is voor het eerst genoteerd geweest in 1922 in het boek "Cocktails: How to mix them" van Robert Vermeire. De cocktail zelf is al van veel vroeger, want deze werd voor het eerst gemaakt in het Casino Kursaal van Oostende na een bezoek van een van de leden van de multimillionairsfamilie Vanderbilt. Voor de 2de Wereldoorlog was Oostende trouwens een paradijs om te komen gokken voor de betere klasse van de Engelse bevolking aangezien Queen Victoria in de jaren 1920 het gokken verboden had in Engeland.
De ingrediënten:
- Angostura (2 scheutjes)
- Brandy (2,25 cl) (Courvoisier VS)
- Cherry Brandy (1,5 cl) (Bols)
- Suikersiroop (3 scheutjes) (1/2 tl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas, roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren hoeft niet echt.
Als brandy kan je best een cognac gebruiken en gebruik hiervoor de beste cognac die je in huis hebt, want de Vanderbilt familie zal waarschijnlijk ook wel het beste van het beste gebruikt hebben. Deze cocktail zit goed, de Cognac komt goed tot z'n recht en er is een bittere en een zoete toets aanwezig en bovendien merk je de Cherry brandy ook duidelijk. Alles zit goed, een echte aanrader.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten