woensdag 22 februari 2012

Yellow Fever

De Yellow Fever is een cocktail van onze eigenste Manuel Wouters die hij gemaakt heeft ter gelegenheid van een huwelijksverjaardag van een koppel toen hij nog chief-bartender was op de Queen Elisabeth II.

De ingrediënten:
- Rum (goud) (4,5 cl) (Bacardi Reserva wordt aangeraden)
- Limoensap (2 cl)
- Sinaasappelsap (2 cl)
- Gembersiroop (2 cl)
- Rietsuiker (2 el)
- Stukje gember
- Ijsblokjes

De bereiding:
Wrijf de rand van een cocktailglas in met het stukje gember en dip daarna in de rietsuiker. Doe vervolgens de rum, siroop en sappen in de shaker en schud krachtig. Double strain in het cocktailglas.



Deze cocktail is zeker een aanrader en staat blijkbaar al jaren in de top 5 cocktails van de SIPS bar van Manuel Wouters. Een lekkere mengeling van rum met de sappen en toch die speciale smaak van de gember die bij elke nip op de achtergrond aanwezig is. De rum is aanwezig en niet te dominant. Heerlijk!!

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen