zaterdag 14 januari 2012

B-52

Lang geleden dat er nog eens een Pousse Café de revue is gepasseerd, daarom kiezen we nu eens voor waarschijnlijk de bekendste Pousse Café, namelijk de B-52. Deze is genoemd naar de B-52 bommenwerper die veelal in de Vietnam oorlog werd gebruikt, vooral om brandbommen te droppen. Soms wordt dit drankje ook brandend geserveerd (en wordt dan de "Flaming B-52" genoemd. Zekerheid over de oorsprong is er weeral niet, maar waarschijnlijk zou dit drankje in 1977 voor het eerst gemaakt zijn.

De ingrediënten:
- Koffielikeur (1,5 cl) (Kahlua)
- Baileys (1,5 cl)
- Grand Marnier (1,5 cl)

De bereiding:
Layer de ingrediënten in deze volgorde mooi op elkaar in een shotglas, eventueel aansteken.



Uiteraard is de hoeveelheid van de ingrediënten afhankelijk van het glas dat je gebruikt maar zorg er wel voor dat je dezelfde hoeveelheden gebruikt. De B-52 is lekker en de 3 dranken passen goed bij elkaar. Deze B-52 is ook zeer bekend in het uitgaansleven.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen